Revlon bestaat al bijna 100 jaar en draait dus al heel wat jaren mee in de beauty industrie. Naast cosmetica en parfums, produceren ze ook huidverzorgingsproducten. Zo zijn de Revlon make-up producten en huidverzorging nog wereldwijd te koop.
1 - 24 van 618

Revlon make-up is opgericht door de broers Charles en Joseph Revson en de chemicus Charles Lachman. Bij het oprichten van het bedrijf hebben ze de naam gebaseerd op de 2 achternamen van de drie heren. Toen in 1932 het eerste product op de markt kwam lieten ze iedereen versteld doen staan. Het eerste product van Revlon was een nagellak. Deze Revlon nagellak was zo bijzonder omdat dit de eerste nagellak was waarbij er gebruik werd gemaakt van pigmenten in plaats van de tot dan toe gebruikelijke verf. Dit zorgde ervoor dat de nagellak veel langer mooi bleef, en dus ook langer bleef zitten op de nagel. Ook zorgde deze innovatie ervoor dat er ineens een stuk ruimer kleur bereik tot de beschikking kwam. Na dit grote succes werd Revlon binnen enkele jaren wereldwijd verkocht, en haalde ze hierbij een miljoenenomzet.

Jaren later breide Revlon haar assortiment steeds verder uit, en liet zich leiden door de wensen van de consumenten. Revlon staat er dan ook om bekend dat ze goed luisteren, en de wensen van de consument kunnen omzetten naar een product of zelfs een product lijn.

Rond 1940 had Revlon een hele manicure lijn en bracht daarbij ook lippenstift aan het assortiment toegevoegd. Na deze grote stap behoorde Revlon bij de  top-5 cosmetica bedrijven in de USA. Aantal jaren daarna betrad Revlon ook de Japanse markt. Hierbij gebruikte zij een merkwaardige marketing wijze. Ze gebruikte géén Japans toegesneden advertenties en géén Japanse modellen, wat veel andere cosmetica bedrijven wel deden. De Japanse vrouwen vielen als een blok voor de ‘Amerikaanse look’ en zorgde ervoor dat Revlon binnen een jaar al ruim 150 miljoen dollar om had gezet.

Later in de jaren 70 kwam Revlon uit met een nieuwe parfum genaamd ‘Charlie’. Dit werd een ongelofelijke hit, en mocht zich al gauw een wereldwijd succes noemen.

Na veel succes te hebben geboekt in een korte periode kan je wel zeggen dat Revlon geweldige jonge jaren achter de rug heeft, maar Revlon doet het nog steeds super goed in de hedendaagse schappen. Tevens maakte Revlon als eerste gebruik van beroemdheden voor hun campagnes. Denk hierbij aan filmactrices zoals Lauren Hutton, Halle Berry, Eva Mendes en Jessica Alba. Juist doordat Revlon zulke grote stappen nam, en trends zette, is Revlon tot op de dag van vandaag toonaangevend merk.