Fixing spray is er om ervoor te zorgen dat je make-up de hele dag mooi blijft zitten, het ‘fixeert’ je make-up en bovendien zorgt het voor een vlekkeloos resultaat. Het product is iets van de laatste jaren maar veel vrouwen kunnen nu al niet meer zonder!
1 - 5 van 5

Fixing spray is een product wat veel word verward met een setting spray. Gelukkig heeft het niet voor niets een andere naam, want dit product heeft een hele ander functie. Fixing spray is iets van de laatste jaren en is nog niet super bekend. Wel merken we dat de vrouwen die het gebruiken, ook echt niet meer zonder kunnen. Het woord zegt het al; je kan een kleine ‘fix’ geven aan je aangebrachte make-up. Op een warme zomerdag, je hebt een vettige huid, brengt zoals altijd je foundation aan, poedert dit mooi af met een poeder foundation, en na een uurtje is je huid alweer vet en lijkt je make-up cakey. Dat is echt de grootste nachtmerrie van veel make-up liefhebbers onder ons.

Met fixing spray kan je dit grotendeels voorkomen. De fixing spray laat als het ware de producten die je op het gezicht hebt aangebracht samen smelten, en laat het veel natuurlijker lijken. Doordat het product op waterbasis is zal het de huid niet vetter doen ogen, en zal het de natuurlijke glans van het gezicht een beetje terug laten komen. Fixing spray gebruik je dus over je foundation, maar liever niet over je oogschaduw. Je kan fixing spray ook gebruiken om bijvoorbeeld je kwast een beetje vochtig te maken als je met glitters of een metallic oogschaduw gaat werken. Dit zal de intensiteit van het product versterken, en zal het beter laten plakken op de huid.

Fixing sprays zijn op water basis, dit zorgt dan ook voor een fris gevoel, en laat het lijken als of je veel minder make-up op hebt. De meeste sprays zijn voorzien van verschillende vitamine en mineralen die je huid ook nog eens verzorgen gedurende de dag. Fixing sprays zijn vaak niet voorzien van een SPF (zonnefactor), dus let altijd op dat je een primer of dagcrème gebruikt met een SPF erin.