Vloeibare foundation is de eerste soort foundation die geproduceerd werd, en ook de meest gebruikte variant. Een vloeibare foundation is dekkend en door de vloeibare substantie makkelijk te verdelen over het gezicht.
1 - 24 van 659

Toen de foundation net op de markt kwam had het een soort klei-achtige substantie. Doordat het zo vettig was, was het lastig uit te smeren, en kreeg je vaak een soort masker effect. In de loop van de tijd werd deze substantie steeds dunner, tot hoe we de meeste foundations nu kennen.

Vloeibare foundation heb je in verschillende soorten dekkingen. Dit gaat van een lichte dekking, tot een zware dekking. Wat hiermee bedoelt word is eigenlijk hoe goed de foundation je eigen huid en oneffenheden verbergt. Heb jij veel oneffenheden of bijvoorbeeld snel rode wangen die je liever verbergt is een wat zwaardere dekking misschien wel perfect voor jou. Heb je liever een wat natuurlijkere look, of heb je bijvoorbeeld sproetjes die je graag laat zien dan is een lichtere dekking mogelijk geschikt voor jou.

Tegenwoordig zijn de meeste vloeibare foundations helemaal niet meer zo slecht voor je huid als we vroeger dachten. Doordat er in de meeste vloeibare foundations nu een lichte SPF (zonnefactor) zit, ben je onder andere beschermt tegen minimale Uv-straling. In de vloeibare foundations zitten tegenwoordig ook vaak vitamines en mineralen die je huid beschermen of zelf verbeteren.

Vloeibare foundation kan je op verschillende manieren en met verschillende attributen aanbrengen. Hoewel we vroeger vaak onze handen gebruikten, gebruiken we tegenwoordig liever een foundation kwast of een make-up sponsje. Let hierbij wel goed op dat je met schone handen en materialen te werk gaat om irritaties te voorkomen. Breng je foundation altijd aan in ronde bewegingen en druk het product zachtjes in de huid, zo zal je foundation het mooist mengen met je huid. Ook is het belangrijk dat je in het midden van je gezicht begint met aanbrengen, en vanuit daar naar buiten werkt. Dit zorgt voor het meest natuurlijke effect.

Naast het kiezen en aanbrengen van foundation is het ook belangrijk om de foundation weer goed te verwijderen. Voor het beste resultaat raden de meeste beauty specialisten aan om je foundation niet langer dan 12 uur te dragen. Wel verschilt dit enorm tussen de verschillende soorten foundation en de manier van aanbrengen. Breng voor het beste resultaat altijd eerst een dagcrème aan, doe dit voordat je de foundation aanbrengt. Ook na het verwijderen van je foundation is het goed om een vocht inbrengende crème aan te brengen.