Een product wat bijna elke vrouw dagelijks gebruikt, is mascara. In ons assortiment vind je vele mascara’s met verschillende formules, kleuren en effecten. Ook hebben de mascara’s allemaal een ander borsteltje, de een wat groter dan de ander.
€12,95
niet op voorraad
1 - 24 van 250

Mascara wordt gebruikt om je wimpers langer, voller te maken. Bovendien wordt mascara ook gebruikt om je wimpers mooier te laten krullen, zodat je ogen groter lijken. Er zijn vele soorten mascara, allemaal voor een ander gewenst effect. Deze mascara’s hebben allemaal een ander borsteltje, de een net wat groter en steviger dan de ander. In het oude Egypte werd mascara al gebruikt, men gebruikte zwarte houtskool om hun wimpers donkerder te maken. De houtskool werd gemengd met andere producten om het beter te laten zitten, zowel mannen als vrouwen deden dit. Alhoewel historisch gezien mannen en vrouwen al heel lang hun wimpers opmaakten, bestaat mascara zoals wij die kennen eigenlijk pas ongeveer sinds 1900. De mascara van tegenwoordig bestaat gelukkig uit andere ingrediënten. Mascara’s hebben allemaal verschillende ingrediënten maar ze hebben allemaal dezelfde 3 basiselementen: pigment, olie en was.

De meest gebruikte kleuren mascara zijn zwart, donkerbruin en blauw, maar er zijn tegenwoordig veel meer kleuren te vinden. Om je wimpers nog mooier te laten krullen, kan je een wimperkruller gebruiken. Een wimperkruller gebruik je voor het aanbrengen van je mascara en maakt je wimpers nog mooier. Je wimpers krijgen het mooiste resultaat als je 2 laagjes mascara aanbrengt, wacht wel een paar seconden voor je het 2e laagje aanbrengt. Bij teveel lagen zullen de wimpers te dik en klonterig worden. Beweeg bij het aanbrengen het borsteltje lichtjes van links naar rechts, hierdoor zal de mascara goed worden verspreid over alle wimpers. Bovendien zullen de wimpers hierdoor minder snel aan elkaar vast plakken. Als dit toch gebeurd; borstel ze dan met een wenkbrauwkammetje even door, zo zullen de wimpers minder aan elkaar vast plakken. Alle mascara’s hebben geven je wimpers een ander effect, zo zorgt een ‘volume mascara’ voor meer volume in de wimpers en ‘lengthening mascara’ voor langere wimpers.