Met setting spray kan je je make-up ‘vastzetten’, waardoor het de hele dag mooi blijft zitten. Het product dient als beschermlaagje over je make-up en zorgt bovendien voor een matte of juist glanzende finish.
1 - 14 van 14

Setting spray is een product wat veel wordt verward met een fixing spray. Gelukkig heeft het niet voor niets een andere naam, want dit product heeft een hele ander functie. Setting spray is iets van de laatste jaren, maar word nu al enorm veel gebruikt. We merken dat de vrouwen die het gebruiken, ook echt niet meer zonder kunnen. Het product zorgt ervoor dat je make-up gedurende de dag op je huid blijft zitten, en er langer mooi uit blijft zien. Zo heb je setting spray voor alle verschillende huidtypes en wensen. Setting spray kan je een mooie natuurlijke gloed geven, maar je hebt ook setting sprays die matterend effect hebben. Ook heb je Setting sprays met een lichte shimmer erin, dit is bijvoorbeeld heel mooi voor op een zomerse dag.

Met setting spray kan je je make-up een soort van op slot zetten, en zou het de hele dag op zijn plek moeten blijven zitten. Doordat het product vaak op waterbasis is zal het de huid niet vetter doen ogen, en zal het de natuurlijke glans van het gezicht een beetje terug laten komen, of juist voor een matte finish zorgen. Setting spray gebruik je dus over je foundation, maar het kan ook over je oogschaduw. Ook kan je setting spray gebruiken om bijvoorbeeld je kwast een beetje vochtig te maken als je met glitters of een metallic oogschaduw gaat werken. Dit zal de intensiteit van het product versterken, en zal het beter laten plakken op de huid.

Setting sprays zijn vaak op water basis, dit zorgt dan ook voor een fris gevoel, en laat je make-up beter zitten. De meeste sprays zijn voorzien van verschillende vitamine en mineralen die je huid ook nog eens verzorgen gedurende de dag. Setting sprays zijn vaak niet voorzien van een SPF (zonnefactor), dus let altijd op dat je een primer of dagcrème gebruikt met een SPF erin.