Een oogschaduw potlood is makkelijk en snel in gebruik. Bovendien bevat een oogschaduw potlood vaak een goede pigmentatie. Ons assortiment omvat vele oogschaduw potloden, zodat er altijd een passende kleur voor jou tussen zit.
€5,95
niet op voorraad
1 - 20 van 20

Oogschaduw vind je vaak in een doosje of in een crème vorm, maar oogschaduw bestaat ook in de vorm van een potlood. Met zo’n oogschaduw potlood, die vaak wat dikker is, kan je makkelijk je ooglid inkleuren. Bovendien hoef je niet moeilijk te doen met kwastjes, want je kan het potlood zo op je ooglid gebruiken. Het oogschaduw potlood lijkt een beetje op een oogpotlood, alleen is een oogschaduw potlood vaak wat dikker en wat romiger van structuur. Dit is zodat je de kleur nog goed over het ooglid uit kan blenden, vlekken willen we natuurlijk voorkomen.

Een voordeel van een oogschaduw potlood is dat de kleur erg lang blijft zitten, het mooiste resultaat behaal je als je voor het aanbrengen van het potlood nog een oogschaduw primer aanbrengt. Een oogschaduw primer zorgt dat de oogschaduw de hele dag mooi blijft zitten. Kies een kleur die jij mooi vind, maar om je oogkleur echt op te laten vallen kan je de volgende tips opvolgen: gebruik aarde tinten, oranje tinten of bruine tinten bij blauwe ogen. Ook lila of blauw (donkerder dan je oogkleur) staat erg mooi bij blauwe ogen. Gebruik paarse oogschaduw bij groene en bruine ogen, daarnaast staan gouden, bronzen en roze tinten ook mooi bij bruine ogen. Mensen met bruine ogen hebben geluk, want bijna alle kleuren staan mooi bij bruine ogen.

Breng de kleur direct vanaf het potlood aan over het gehele ooglid, blend de kleur vervolgens met je vinger of met een oogschaduw kwast goed uit tot er geen vlekken of harde lijnen meer te zien zijn. Je kan ook gebruik maken van meerdere kleuren, om meer diepte te creëren kan je een donkere kleur in de arcadeboog aanbrengen en een lichte kleur op je wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek. Gebruik een kleur die hier tussenin zit op het gehele bewegend ooglid.