Bronzer

Bronzer is een veel gebruikt make-up product onder vrouwen, vooral in de zomer is dit hét product wat je niet kan missen in je make-up tasje. Een bronzer kan je huid een warme gloed geven. Het is echter geen vervanging voor een bruine huid van de zon of zonnebank. Daarvoor kun je speciale bruining-producten gebruiken. Je gebruikt een bronzer om je gezicht een zonnig tintje te geven. Je kunt een bronzer ook gebruiken om meer warmte aan je huid te geven na het gebruik van foundation of poeder. Ook kan je met bronzer iets meer diepte en vorm aan je gezicht geven.

Bronzers zijn verkrijgbaar in diverse vormen. Zo heb je bronzers in losse poedervorm, compacte poedervorm en cream bronzer. Bronzing poeder is ideaal in het gebruik. Je kunt namelijk niet gauw teveel poeder op je kwast krijgen, poeder is dus geschikt als je een meer subtiele gloed wilt creëren. Tik het overtollige product van je kwast door je kwast bij het uiteinde vast te houden en het andere uiteinde zachtjes tegen het doosje aan te tikken. Cream bronzer kan je goed aanbrengen met je vingers, een foundation kwast, bronzer kwast of met een make-up spons.


Je hebt de matte bronzers, en de glimmende bronzers. In de zomer is het heel mooi om een glanzende bronzer te gebruiken, en voor in de winter is het juist wat natuurlijker om voor een matte bronzer te gaan. Als je al wat bruin bent door de zon is het mooi zijn om een bronzer te gebruiken met een beetje shimmer erin. Breng deze alleen aan bij je wangen, anders ga je te veel glimmen.

Een bronzer breng je niet aan op je gehele gezicht maar enkel op delen van je gezicht.  Het mooiste is om je bronzer aan te zetten vanaf je jukbeenderen en dan in een roterende beweging door te trekken naar je slaap en dan naar boven richting je voorhoofd tot ongeveer de helft van je wenkbrauw. Vervolgens ga je weer omlaag en ga je nog steeds in roterende bewegingen richting de onderkant van de kaak. Uiteindelijk zal je bronzer dus een soort van ‘3’ vorm krijgen aan de zijkant van je gezicht.