Contouren

Contouren is één van de nieuwste make-up trends, en is daarnaast ook een heel breed begrip. Alles in je gezicht kan je contouren. Bijvoorbeeld je neus, je kin, je kaak, je voorhoofd en nog veel meer. Daarnaast kan je ook je hals, decolleté en je sleutelbeen contouren. Met contourproducten kun je je gezicht vorm geven en schaduwen aanbrengen. Je kunt je jukbeenderen meer op laten vallen, je gezicht smaller laten lijken en je kaaklijn scherper maken. Er zijn verschillende soorten van contourproducten zoals: het contour palette, de contour stick en de contour poeder.

Met een contour stick kun je niet alleen die vervelende plekjes in je gezicht wegwerken maar ook je gezicht vorm geven. Het hele idee van contouren is het creëren van diepte in je gezicht. Zo creëer je een illusie van bijvoorbeeld een strakkere kaaklijn, een puntige neus of vollere lippen. Contouren bestaat uit 2 gedeeltes, het oplichten van sommige delen in je gezicht en het schaduwen van bepaalde gedeeltes in je gezicht. Zo kan je bijvoorbeeld je neusbrug oplichten en de zijkanten van je neus weer donkerder maken om zo een slankere neus te creëren.

Het is niet altijd gemakkelijk om te weten hoe je je gezicht moet contouren. Op een aantal van de contour producten staan tips hoe je dit het beste kunt doen. Indien deze er niet op staan kun je volgende standaard regels hanteren:

1. Kies 2 kleuren uit: één die iets lichter is dan je huidskleur en één die iets donkerder is.
2. Begin met het aanbrengen van een primer. Breng vervolgens een dun laagje foundation aan. Laat dit even drogen.
3. Je begint met de lichte kleur. Een contour product in cream vorm breng je het beste aan met een speciale contourkwast of een make-up spons. Een contour product in poedervorm kan je met een normale poederkwast of schuin afgesneden kwast aanbrengen.
4. Je brengt de lichte kleur aan onder je ogen en onder je wenkbrauwen. Breng vervolgens een beetje aan op je jukbeenderen, in het midden van je neus en op je kin. Je kunt het product ook aanbrengen in het boogje van je lippen.
5. Nu kun je de donkere kleur aanbrengen op je haargrens, langs de rand van je kaak, aan de zijkanten van je neus en tot slot nog onder je jukbeenderen.
6. Nadat je beide kleuren hebt aangebracht kun je de aangebrachte kleuren gaan blenden. Als je werkt met een contour poeder doe je dit met een grote poederkwast. Gebruik je een contour cream gebruik je een contourkwast of make-up spons.

Het belangrijkste met contouren is het blenden, als je dit niet goed doet kan het er heel onnatuurlijk uitzien en het laatste wat je wilt is een streep op je wang. Zo kan je bijvoorbeeld ook je contour producten combineren met een mooie bronzer, zo ziet het er nog natuurlijker uit. Naast het aanbrengen is het verwijderen van je make-up ook erg belangrijk. Zorg er altijd voor dat je begint met een schone en niet geïrriteerde huid. In contour producten zit vaak geen SPF (zonnefactor) dus het is erg belangrijk dat je als basis altijd een dagcrème of een primer gebruikt met een SPF. Als laatste is het ook heel belangrijk dat je met schone attributen te werk gaat. Gebruik bijvoorbeeld niet je blush kwast als je gaat contouren. Zo voorkom je vlekken, en kleur op plekken waar je dat niet wilt hebben.