Blush, ook wel bekend als rouge, is de letterlijke vertaling van rood in het Frans. Dit was dan ook de kleur die vaak werd gebruikt op de wangen. Inmiddels is dit allang niet meer zo, in een blush palette bijvoorbeeld vind je verschillende kleuren blush.
1 - 13 van 13

Toen de blush uitgevonden werd bestond deze voornamelijk uit de kleur rood, en kende we nog geen blush in de vorm van een palette. Met blush kan je je hele kleurstelling en uitstraling in je gezicht veranderen, daarom is het leuk om af en toe andere kleuren te gebruiken. Hiervoor kan je makkelijk een blush palette gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld in de zomer mooi om een iets warmere kleur blush te gebruiken van je blush palette, en in de winter een iets coolere tint. Zo heb je meerdere tinten in één handige verpakking. Sommige blush palettes zijn ook voorzien van bijvoorbeeld een contour kleur, of juist een highlighter zodat je je gezicht zowel diepte als licht kan geven.

Blush palettes heb je in meerdere varianten betreft substanties. Zo heb je een vaste vorm van de cream blush als palette, maar ook compacte poeder varianten. Elke soort breng je op een andere manier het beste aan. Zo komt een cream blush palette het beste tot zijn recht op een niet matte foundation basis, en kan je dit het makkelijkste doen met je vingertoppen. Het compacte poeder blush palette werkt het beste op een matte foundation of een poeder foundation, en kan je het mooiste aanbrengen met een kwast.

Belangrijk om te weten is dat blush een goede toevoeging is op de huid, en je gezicht meer laat stralen. Je kan je blush aanbrengen zoals jij dat fijn vind en wat het beste past bij jou gezichtsvorm, dit noemen we: shapen. Heb jij een rond gezicht, trek je blush dan iets meer in een diagonale lijn naar boven door, richting het puntje van je oor. Heb jij een vierkant of hartvormig gezicht, breng dan je blush aan in een horizontale beweging van het appeltje van je wang naar je oor. Is je gezicht meer ovaal of wat langer van vorm, breng dan alleen je blush aan op het appeltje van je wang.