Handverzorging

Je handen krijgen veel te verduren, je bent er voortdurend mee in de weer en je doet bijna alles met je handen. De juiste verzorging word alleen vaak vergeten, terwijl je handen dit wel nodig hebben. De rug van onze handen is heel zacht en dun, deze kan snel gaan rimpelen zonder verzorging. De palm van je hand daarentegen heeft talgklieren, waardoor hij sneller droog wordt. Vooral in de herfst en in de winter, wanneer het weer kouder wordt, is handverzorging belangrijk. Het weer heeft namelijk een grote impact op de huid. Wanneer je handen nat worden bij huishoudelijke taken of wanneer je doucht, zullen ze nog meer uitdrogen.

Wij raden aan om je handen af en toe even goed te scrubben. De huid vernieuwt zich elke dag, oude huidcellen worden steeds opnieuw vernieuwt door nieuwe huidcellen. Scrubben helpt bij de verwijdering van de oude en dode huidcellen, zo wordt je huid dus gladder en fijner. Door je handen te scrubben, zullen producten zoals handcrèmes, beter intrekken in de huid. Bovendien zullen je handen zijdezacht aanvoelen.

Gezonde handen beginnen bij het verzorgen van je nagels. Door deze netjes te vijlen en te knippen, zullen je handen er verzorgd uitzien. Je nagelriemen zijn vaak de dupe van droge handen, er ontstaan losse velletjes. Verwijder deze door je handen onder te dompelen in lauw water, daarna kan je de velletjes er makkelijker af knippen.

Een voedende handcrème is de sleutel tot zachte en gehydrateerde handen. Het is aan te raden elke keer, na het wassen van je handen een handcrème op te doen. Zorg dat je altijd een handcrème in je handtas hebt zitten. Vind je het lastig om bij te houden? 2 keer per dag smeren is ook voldoende, ’s ochtends en ’s avonds bijvoorbeeld. Om je handen een finishing touch te geven kan je ze nog mooi lakken met je favoriete nagellak.