Concealer

Toen in 1938 de eerste concealer op de markt kwam, was het product vooral bedoelt om kleine oneffenheden weg te werken. Inmiddels doen we er veel meer mee dan alleen dat en bestaan er ook veel meer varianten van concealer. Met het gebruik van een concealer is het mogelijk om op een eenvoudige manier alle oneffenheden, rode plekjes of donkere kringen onder je ogen weg te werken. Kies altijd een kleur die het dichtst bij je eigen huidskleur ligt. Twijfel je over de kleur? Kies dan altijd een kleur die iets lichter is dan je werkelijke huidskleur. Concealer kan ook gebruikt worden om delen van je gezicht op te lichten. Zo geeft concealer bijvoorbeeld een hele mooie finish onder je ogen, op het puntje van je neus en op je kin. Ook kan je concealer heel dun aanbrengen net onder je wenkbrauw, om je wenkbrauw nog strakker te laten kijken. Concealer kan zowel boven, als onder je foundation worden gedragen en het product blijft het best zitten als je er een beetje poeder overheen aanbrengt.


Concealer is verkrijgbaar in diverse varianten; vloeibaar, stick, in compacte poeder en in compacte crème. Het is aan jou om te bepalen welke soort concealer het meest geschikt is en waarmee jij het makkelijkst kunt werken. Elke concealer heeft zijn voor- en nadelen. Een stick is ideaal om specifieke plekjes weg te werken, terwijl een vloeibare concealer of een compacte crème of poeder meer geschikt is voor het gehele gezicht.

Het aanbrengen van vloeibare concealer kan met je vingers, met een kwastje of met een make-up spons. Druk de concealer zachtjes en met een deppende beweging in de huid, totdat je huid de concealer heeft opgenomen. Let erop dat je altijd schone handen en materialen gebruikt om producten op de huid aan te brengen, zo voorkom je irritaties. Zo is het bij een vaste vorm van concealer aan te raden dit te blenden met je vinger. Dit is omdat de warmte van je vinger er voor zorgt dat je je concealer makkelijk kan verdelen.

Er zijn ook producten verkrijgbaar die een 2-in-1 functie hebben zoals bijvoorbeeld een concealer/foundation of concealer/BB Cream. Dit is gemakkelijk als je niet zo heel veel hoeft weg te werken maar toch graag een egale huid hebt. Ook voor in je handtas is dit erg gemakkelijk omdat je maar één product hoeft mee te nemen.

Last van donkere kringen onder je ogen? Er zijn speciale concealers op de markt die hier speciaal voor gemaakt zijn. Met deze concealers verberg je eenvoudig die donkere kringen zodat je weer een frisse uitstraling krijgt. Er bestaan ook nog zogenaamde camouflage concealers. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, waaronder: groen (waarmee je rode plekjes en vlekken kunt verbergen), geel (om blauwe en paarse plekjes te verbergen) en paars (om gelige huidverkleuringen en pigmentvlekjes te verbergen).