Een foundation stick is, zoals de naam het al zegt, een foundation in een stick vorm. Doordat je deze stick rechtstreeks op de huid kan gebruiken zorgt het voor minder rommel en voor een effectievere applicatie.
1 - 24 van 63

De eerste foundation die werd uitgevonden was een soort vloeibare substantie die gemakkelijk was om aan te brengen. Dit ging toen nog heel simpel met de handen of een kwastje. Door de jaren heen ontwikkelde de foundation zich en daarbij ook de applicatie technieken van de foundation. Bij het aanbrengen van vloeibare foundation blijft er vaak veel product in de kwast of spons achter, dit kan erg zonde zijn en zorgen voor een rommeltje. De laatste jaren is er een nieuwe trend bij gekomen; de foundation stick. Zoals de naam al zegt is dit dus een foundation in een stick vorm.

Voor het aanbrengen van de foundation stick raden wij aan om een make-up sponsje of een grote blending brush te gebruiken. Het aanbrengen van de stick kan rechtstreeks op de huid, begin op het midden van je gezicht en trek de streep naar de buitenkant van je gezicht. Volg hierbij de lijnen van je gezicht zoals je kaaklijn en je jukbeen. Dit zal ervoor zorgen dat je foundation er natuurlijk uitziet en bovendien zo min mogelijk in de fijne lijntjes terecht zal komen. Nadat je de foundation stick hebt aangebracht kan je het product zachtjes verspreiden en blenden in je huid. Dit kan je doen met een grote foundation kwast of een make-up spons. Gebruik hierbij ronde bewegingen en druk het product zachtjes in de huid. Foundation sticks zijn meestal niet voorzien van SPF (zonnefactor). Daarom raden wij aan om voor het gebruik van een foundation stick een dagcrème of primer te gebruiken met SPF.

Naast dat het belangrijk is om te weten hoe je een foundation moet kiezen en gebruiken, is het ook belangrijk om de foundation er weer goed af te halen. Voor het beste resultaat raden de meeste beauty specialisten aan om je foundation niet langer dan 12 uur te dragen. Wel verschilt dit enorm tussen de verschillende soorten foundation en de manier waarop je het product aanbrengt. Breng bijvoorbeeld altijd eerst een dagcrème aan op de gereinigde huid, voor je je foundation aanbrengt. Ook na het verwijderen van je foundation is het goed om een vocht inbrengende crème aan te brengen.