Make-up Kwasten

Tegenwoordig zijn kwasten voornamelijk gemaakt van synthetische haren, sinds een aantal jaar is het gebruik van dierlijke haren in make-up kwasten steeds minder geworden. De oorspronkelijke make-up kwasten werden altijd gemaakt van dierlijke haren. Deze kwasten werden gemaakt van haren van eekhoorns, geiten, paarden en nertsen. Maar gelukkig bestaan er steeds meer kwasten die gemaakt zijn van diervriendelijke haren. Er zijn bijvoorbeeld veel goede synthetische make-up kwasten die net zo goed werken als dierlijke make-up kwasten. Synthetische make-up kwasten zijn zelfs hygiënischer en veel beter schoon te maken, wat ook niet erg onbelangrijk is. Bij Blisso kun je alleen kwasten vinden die gemaakt zijn van synthetische haren.

Make-up kwasten zijn tegenwoordig bijna onmisbaar bij het creëren van een mooie make-up look. Er zijn veel make-up artiesten die zeggen dat je beter kunt bezuinigen op je make-up, dan op je tools. Met goede make-up kwasten kun je bijna elk product mooi aanbrengen, maar dan is het wel belangrijk om te weten welke kwasten je moet gebruiken. Voor bijna elk make-up product is er een bijpassende kwast te vinden, ook een make-up kwasten set is tegenwoordig zeer populair. Foundation breng je aan met een foundation kwast, bronzer breng je aan met een bronzer kwast en oogschaduw met een oogschaduw kwast. In ons assortiment vind je bijna alle soorten kwasten, de tijd dat je make-up met maar één kwast aanbracht is nu toch echt voorbij.

Het is ook erg belangrijk om je make-up kwasten goed te reinigen. Hoe vaak? Het liefst na elke keer als je ze hebt gebruikt. Je ogen zijn extra gevoelig voor bacteriën, daarom is het slim om je oog kwasten minimaal 1 keer per week te reinigen. De overige kwasten kun je om de week of een keer in de maand schoonmaken, maar vaker kan natuurlijk geen kwaad. Bij het schoonmaken van je kwasten is het belangrijk om speciale zeep te gebruiken, zo blijven je kwasten het langst mooi. In ons assortiment vind je verschillende producten om je kwasten zo goed mogelijk te reinigen.