Poeder

Poeders zijn sinds vele jaren verkrijgbaar in allerlei soorten en kleuren. In ons assortiment hebben wij vele soorten poeders van bekende merken. Helaas krijgen gezichtspoeders minder aandacht dan bijvoorbeeld foundation, dat is jammer want met poeder kan je heel veel doen.

De meeste poeders geven je een matte finish. Er bestaan echter ook corrigerende gezichtspoeders die oneffenheden in je gezicht camoufleren, donkere kringen onder je ogen verbergen en je gezicht matteert. Matterende poeder zorgt er voor dat je gezicht niet gaat glimmen, zoals bijvoorbeeld je neus en voorhoofd. Bovendien camoufleert matte poeder oneffenheden zoals puistjes en rode plekjes. Ook littekens vallen minder op bij het gebruik van matterende poeders.

Een poeder wordt meestal aangebracht over je foundation. Pas op dat je met het aanbrengen van de poeder je foundation niet wegveegt. Dit kan je voorkomen door een goede, royale poederkwast te gebruiken in plaats van het vaak meegeleverde poederdonsje. Breng losjes een kleine hoeveelheid poeder met je kwast over het hele gezicht aan en druk vervolgens de poeder zachtjes met je kwast in je huid op de plaatsen waar je je huid wat matter wilt maken, zoals je neus en voorhoofd. Je kunt poeders verdelen in twee kleurgroepen: die voor een huid met roze ondertoon en die voor een huid met gele ondertoon.

Hoe weet je nu of je een roze of gele ondertoon hebt? Er zijn een paar tips die je hierbij kunnen helpen: Mensen die snel bruin worden hebben meestal een gele ondertoon, mensen die snel verbranden hebben meestal een roze ondertoon. Fleurt jouw huid op van bruine en/of oranje tinten? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een huid met een gele ondertoon. Staan roze/rode kleuren het mooist bij jou, dan is het zeer waarschijnlijk dat je huid een roze ondertoon heeft. Staan alle kleuren je mooi dan kun je een poeder kiezen die hiertussen in zit. Heb je een donkere huid? Kies dan een poeder die speciaal bedoeld is voor een donkere huid.

Welke poeder kan je nu het beste gebruiken? Losse poeder kun je het beste thuis gebruiken, omdat dit meestal een vrij grote pot betreft die lastig is om mee te nemen, maar ook lastiger is om aan te brengen. Compacte poeder kun je natuurlijk zowel thuis als onderweg gebruiken mede vanwege het kleinere formaat. Je kunt losse poeders natuurlijk ook mengen zodat je net dat kleurtje krijgt wat je graag wilt. Zo kan je bijvoorbeeld wat witte talkpoeder toevoegen, tot de poeder de juiste kleur gekregen heeft.