Een dagcrème gebruiken we vaak om 3 verschillende redenen: beschermen, voeden en jong houden van de huid. De huid krijgt gedurende de dag veel te verduren en daarom is het belangrijk om je huid goed te beschermen en te hydrateren.
€14,95
niet op voorraad
1 - 24 van 40

In een dagcrème zitten verschillende ingrediënten die je huid beschermen en herstellen, deze ingrediënten zijn afgestemd op het huidtype en de behoeftes ervan. Er zijn enorm veel verschillende dagcrèmes en er blijven er steeds meer bijkomen. Zo zijn er dagcrèmes voor de vette huid, droge huid en gevoelige huid. Maar er zijn ook crèmes die huidveroudering tegen gaan of verschillende genezende eigenschappen hebben.

Een gevoelige huid heeft een andere verzorging nodig dan een huid die wel tegen een stootje kan. Een gevoelige huid voelt wat trekkerig, heeft droge plekjes en schilfertjes en reageert makkelijk op invloeden van buitenaf. Test de dagcrème ongeveer 24 uur op een klein stukje huid, zo kan je zien hoe de huid reageert op het product. Een vette, onzuivere huid is vaak het resultaat van een vochtarme huid. De huid maakt teveel talg aan om de uitgedroogde huid weer soepel te maken. Een vette huid heeft een dagcrème nodig die het vochtgehalte weer in balans brengt. Kies een dagcrème uit op de behoeftes van jou huid, test hem en kijk hoe de huid reageert. In ons assortiment vind je dagcrèmes voor ieder huidtype van verschillende merken.

Het beste is om de dagcrème voor een langere tijd te blijven gebruiken, en niet steeds een andere te testen. Je ziet pas het effect op je huid na ongeveer een maand, en daarbij is het ook niet goed voor je huid als je continu blijft wisselen van gezichtsverzorging. Een dagcrème kan je aanbrengen met je vingers of met een kwast. Zorg dat je handen altijd schoon zijn als je de crème aan brengt met je vingers, zo voorkom je irritaties van de huid.