Een huidolie geeft je huid een extra boost en bovendien zorgt het product voor hydratatie en bescherming van de huid. Kies een huidolie die voldoet aan de behoeftes en wensen van jouw huid, ons assortiment omvat een ruime keuze.
1 - 3 van 3

Het product werd lang geleden al gebruikt voor de verzorging van de huid. Olijfolie, kokosolie, aloë-vera olie, wonderboomolie; het was makkelijk te verkrijgen en bovendien erg goedkoop. De grootste voordelen van het gebruik van olie voor je huid is dat je maar een klein beetje nodig hebt en dat het heel goed en snel in de huid trekt. Het is daarom niet zo gek dat huidolie weer helemaal in opkomst is. Een huidolie is een rijke bron van antioxidanten, dit is een verzamelnaam voor stoffen zoals vitamines E en C. Bovendien vangen antioxidanten vrije radicalen op, dit zijn agressieve stoffen die schade kunnen geven aan cellen in je huid. Deze vrije radicale komen in je huid door onder andere de Uv-stralen van de zon. De Uv-stralen zijn schadelijk voor de huid en zijn een van de grootste oorzaken van huidveroudering.

Je huid krijgt veel te verduren: zon, wind en kou. Je huid kan daarom soms wel wat extra verzorging gebruiken, een huidolie is hier geschikt voor. Een huidolie is vaak het meest natuurlijke product op het gebied van huidverzorging, er zijn namelijk geen bewaarmiddelen en andere toevoegingen in het product toegevoegd. De olie is makkelijk om uit te smeren en je hebt er niet veel van nodig, een klein beetje is al genoeg.

Een huidolie breng je puur op de huid aan, zorg dat je dit doet ná het reinigen van de huid. Wanneer de huid niet goed schoon is ontstaan er verstopte poriën en talgklieren. Doe het daarom bijvoorbeeld na het douchen, wanneer je huid nog een beetje vochtig is. De olie trekt makkelijk en snel in, waardoor er geen plakkerig laagje op je lichaam achterblijft. Het product is ook geschikt om te gebruiken op je nagelriemen of andere droge plekken op je lichaam.