De aftersun gel zorgt voor een heerlijke verkoeling na het zonnen, want een goede nazorg is minstens zo belangrijk. In ons assortiment vind je fijne aftersun gels, die je huid verzorgen en verkoelen na het zonnen.
1 - 2 van 2

Wanneer je verbrand bent, is het heerlijk om jezelf in te smeren met een koel product. Om het optimale resultaat te behalen, kun je de aftersun gel in de koelkast bewaren. Niet alleen tijdens het zonnen is het belangrijk om je in te smeren, maar ook na het zonnen is het gebruik van aftersun belangrijk. Ondanks dat je je genoeg hebt ingesmeerd met de juiste zonbescherming kan je huid soms nog steeds trekkerig en droog aanvoelen, bovendien kan je huid ook verbrand zijn door de zon. Wanneer je de hele dag in de zon hebt gezeten is de kans groot dat je huid droger is dan normaal. Aftersun zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd wordt zodat je vochtbalans weer op peil raakt. Ook helpt het om de huid weer gladder en elastischer te maken, waardoor je verlost bent van het stugge, trekkerige gevoel. Daarnaast heeft aftersun ook een verkoelende functie, het verfrist en kalmeert je huid wanneer je verbrand bent. En tot slot zorgt aftersun ervoor dat jij langer je bruine teint behoudt.

Het beste moment om aftersun aan te brengen is na het douchen. Neem een koude of lauwwarme douche en spoel meteen de resten zonnebrand en vuil van je huid. Gebruik daarna een heerlijke, verkoelende aftersun om je huid te verzorgen. Je zal denken dat je net zo goed een bodylotion kan gebruiken, maar aftersun koelt de verbrande huid beter en vangt vrije radicalen die door de zon in de huid zijn gekomen. Vrije radicalen kunnen voor huidveroudering en huidkanker zorgen. Je huid herinnert zich elke zonnestraal vanaf het moment dat je geboren bent. Smeren dus, zowel met zonnebrand als aftersun!