Een mascara is gemaakt op waterbasis, een waterproof mascara niet. Zo blijft het product goed zitten als het in aanraking komt met water. In ons assortiment vind je veel waterproof mascara’s zodat je je geen zorgen hoeft te maken om uitgelopen mascara.
1 - 24 van 53

Een waterproof mascara blijft goed zitten als het product in aanraking komt met water. Mascara is gemaakt op waterbasis, maar dit geld niet voor een waterproof mascara. Een waterproof mascara zorgt er ook voor dat je wimpers de hele dag mooi gekruld blijven staan, dit komt door de speciale formule. Een waterproof mascara kan dus eigenlijk elke dag worden gedragen, of je nu van plan bent te gaan zwemmen of niet.

Er zijn vele soorten mascara, allemaal voor een ander gewenst effect. Deze mascara’s hebben allemaal een ander borsteltje, de een net wat groter dan de ander. In het oude Egypte werd mascara al gebruikt, men gebruikte zwarte houtskool om hun wimpers donkerder te maken. De houtskool werd gemengd met andere producten om het beter te laten zitten, zowel mannen als vrouwen deden dit. Alhoewel historisch gezien mannen en vrouwen al heel lang hun wimpers opmaakten, bestaat mascara zoals wij die kennen eigenlijk pas ongeveer sinds 1900. Pas in ongeveer 1940 werd de allereerste waterproof mascara uitgevonden, ongegeneerd huilen bij films en een regenbui overwinnen werd een stuk makkelijker na deze uitvinding.

Voor het mooiste resultaat kan je voor het aanbrengen van je mascara je wimpers krullen, dit doe je met een wimperkrultang, breng daarna 2 laagjes mascara aan. Wil je dat de mascara extra lang en mooi blijft zitten? Dan kan je ook nog een mascara primer gebruiken, deze dient als een soort basis voor je mascara. Let op dat je je mascara voorzichtig verwijdert, gebruik oogmake-up remover en een watje. Wrijf zachtjes de mascara van je wimpers af, het is belangrijk dat je dit altijd doet voordat je gaat slapen. Slapen met mascara op zal er namelijk voor zorgen dat je wimpers breken, haal om dit te voorkomen altijd je mascara van je wimpers af. In ons assortiment vind je verschillende producten om je make-up van je gezicht te verwijderen.