Mascara

Mascara wordt al sinds een hele lange tijd gebruikt, rond ongeveer 1900 is de eerste mascara zoals wij hem kennen op de markt gebracht, maar daarvoor gebruikte men ook al mascara. Zo gebruikten de oude Egyptenaren zwarte houtskool als mascara, de houtskool werd gemengd met andere ingrediënten en het werd gebruikt door zowel mannen als vrouwen. Tot op de dag van vandaag brengen merken nieuwe mascara’s op de markt, met verbeterde formules, nieuwe verpakkingen en andere effecten. Dit is ook niet zo gek, want de helft van de vrouwen op de wereld gebruikt elke dag mascara. De meeste mascara’s zijn op waterbasis, behalve de waterproof mascara. Deze blijft nog beter zitten en kan bovendien tegen water, handig als je in een flinke regenbui loopt.

Naast mascara’s zijn er tegenwoordig ook mascara primers, deze breng je aan als een soort basislaagje voor je mascara aanbrengt. Als je daarna mascara aanbrengt blijft dit beter zitten en worden je wimpers nog langer, voller en beter gekruld. Ook kan je gebruik maken van een wimperkruller, deze zorgt ervoor dat je wimpers nog beter worden gekruld. Voor het mooiste resultaat breng je 2 laagjes mascara aan, beweeg bij het aanbrengen het borsteltje van links naar rechts. Door dit te doen zal de mascara goed over de wimpers worden verspreid, bovendien kleven de haartjes hierdoor minder snel aan elkaar vast.

Waar mascara van word gemaakt, verschilt per merk en soort. Elke mascara bestaat uit 3 basiselementen: pigment, olie en was. Een waterproof mascara bevat basis ingrediënten die niet oplosbaar zijn, anders blijft de mascara natuurlijk niet goed zitten als het nat word. Mascara’s voor lengte en krul daarentegen bevatten vaak nylon of rayon microfibers. Ook wordt er een ingrediënt toegevoegd dat de mascara harder maakt. Verwijder de mascara zachtjes, met oogmake-up remover en een watje. Doordat de wimpers harder zijn met mascara op, kunnen ze sneller breken, verwijder daarom altijd je mascara als je gaat slapen.