De foundation mousse is een lichte, luchtige foundation. De foundation is makkelijk aan te brengen en voelt luchtig aan op de huid, zodat je huid kan blijven ademen. Ontdek ons ruime assortiment aan mousse foundations.
1 - 24 van 25

De mousse foundation is echt iets van de laatste jaren. Toen de foundation voor het eerst op de markt kwam was dit een crème achtige substantie. Omdat dit na het aanbrengen snel opdroogde, en het product zich aan de huid ging binden zag het er al gauw nep uit en kon het soms lijken of je een masker op had. Tegenwoordig willen we een goede dekking die fijn op de huid ligt, maar alsnog lekker makkelijk aan te brengen is. De mousse foundation is expres ontworpen om een luchtig gevoel te geven aan de huid. Mousse foundation heb je ook in verschillende dekkingen en zijn vaak voorzien van een SPF (zonnefactor). Mocht dit niet het geval zijn raden wij je aan om eerst een dagcrème of primer te gebruiken met SPF.

Het aanbrengen van een mousse foundation gaat super makkelijk en kan op verschillende manieren. Juist omdat de substantie zo luchtig is, is het vaak makkelijk te mengen en blend het mooi op de huid. De beste manier om mousse foundation aan te brengen is door het product eerst met je vingers op het gezicht te stippen, en het vervolgens uit te blenden over je gezicht en hals. Let hierbij altijd op dat je met schone handen en schone kwasten te werk gaat. Het blenden van de foundation kan met een foundation kwast of een make-up sponsje. Daarnaast kan je het ook met je vingers verspreiden, al kan dit zorgen voor een minder egale verdeling. Bij het aanbrengen is het belangrijk dat je dit doet in een ronddraaiende beweging.

Natuurlijk is het ook belangrijk om de foundation weer goed te verwijderen van de huid. Voor het beste resultaat raden de meeste beauty specialisten aan om je foundation niet langer dan 12 uur te dragen. Wel verschilt dit tussen de verschillende soorten foundation en de manier van aanbrengen. Breng bijvoorbeeld altijd eerst een dagcrème aan op je gereinigde huid, voor je je foundation aanbrengt. Ook na het verwijderen van je foundation is het goed om een hydraterende crème aan te brengen.