Poeder foundation is de meest geschikte foundation variant voor de vette huid. De foundation geeft een lichte, matte dekking op de huid. Ontdek ons assortiment en vind de geschikte poeder foundation voor jouw huidtype.
1 - 24 van 70

Nadat de foundation op de markt kwam, werden er verschillende soorten substanties van het product bij bedacht. De poeder foundation was hierbij één van de eerste. Toen de foundation in de schappen kwam te liggen en veel vrouwen het gingen gebruiken, kwamen er steeds meer verschillende wensen naar voren. Door de eerste variant van foundation leek de huid vaak nep, en niet natuurlijk. Vrouwen vonden een natuurlijke look mooier, en zo werd er de poeder foundation op de markt gebracht. Dit zorgde voor een lichtere dekking, en het was makkelijk te maken. Vaak werd de poeder foundation ook gebruikt in combinatie met de vloeibare foundation om een nog betere dekking te creëren.

Poeder foundation wordt tegenwoordig nog vaak gebruikt om een lichte dekking te creëren op de huid. Omdat de poeder niet zo gepigmenteerd is als een vloeibare foundation, zal je een natuurlijkere dekking krijgen zonder glans. Poeder foundation wordt ook vaak gebruikt bovenop een vloeibare foundation om de finish iets matter te maken en beter te laten zitten. In de poeder foundations zitten vaak veel vitamine en mineralen die goed zijn voor de huid. Maar er zit vaak geen SPF (zonnefactor) in poeder foundation om de huid te beschermen tegen Uv-straling. Daarom raden wij aan om altijd een dagcrème of primer met SPF te gebruiken onder je poeder foundation.

Poeder foundations heb je in twee soorten, een compacte en een losse poeder. Bij de compacte versie is de poeder bij elkaar geperst en is dan ook het makkelijkste aan te brengen met een poederkwast. De losse poeder foundation is, zoals de naam het al zegt, een losse poeder wat lijkt op poedersuiker met een teint. Dit is ook makkelijk aan te brengen met een kwast, maar voor een dikkere dekking is het ook goed om het aan te brengen met een make-up sponsje.

Naast dat het belangrijk is om te weten hoe je een foundation moet kiezen en gebruiken, is het ook belangrijk om de foundation weer goed te verwijderen. Voor het beste resultaat raden de meeste beauty specialisten aan om je foundation niet langer dan 12 uur op de huid te laten zitten. Wel verschilt dit natuurlijk tussen de verschillende soorten foundation en de manier waarop je het aanbrengt. Breng bijvoorbeeld altijd eerst een dagcrème aan op je gereinigde huid, voor je je foundation aanbrengt. Ook na het verwijderen van je foundation is het goed om een vocht inbrengende crème aan te brengen, zodat je huid goed word gehydrateerd.