Een primer spray dient als basis voor onder je foundation, concealer en alles wat je daarna aanbrengt. Het product kan een gladde en goede ondergrond creëren onder je make-up, waardoor je make-up er nog mooier uitziet.
1 - 3 van 3

Een handige en snelle primer die je kan gebruiken is een primer spray. Een primer spray is een vloeibare, waterachtige primer die je op je gezicht sprayt voor het aanbrengen van je foundation. Doordat je gezicht dan vochtig is, zal je foundation of concealer ook beter in de huid blenden. Een primer spray is kleurloos en te verkrijgen met verschillende formules. Het handige aan een primer spray is dat het product zich makkelijk en snel verspreid over de huid, dit komt door de verstuiver. Een primer spray is ook fijn als opfrisser van het gezicht en het kan ook gebruikt worden over de make-up, net als een fixing of setting spray. Een primer zal er ook voor zorgen dat poriën slinken en de huid egaler wordt. Je foundation en concealer zal er in combinatie met een primer spray beter uitzien.

Een primer spray bevat vaak geen SPF (zonnefactor), het is daarom belangrijk om voor het aanbrengen van je make-up nog een zonnebrand op te doen. Omdat primer vaak word gezien als het ‘schild’ tegen de invloeden van buitenaf zoals make-up, slaan we vaak door in de hoeveelheid product op de huid. Bij primer geld de regel: less is more. Hoe meer primer jij gebruikt, hoe minder goed je make-up zal blijven zitten, en het zal een minder mooie finish geven dan je had gehoopt. Een primer spray maakt het blenden en aanbrengen van je make-up ook een stukje makkelijker, je huid word namelijk vochtig, waardoor de foundation en concealer er natuurlijk uitziet. De producten blenden makkelijk in je huid en blijven langer zitten. Wanneer de make-up is aangebracht, kan de primer spray hier ook overheen worden aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de make-up nog beter blijft zitten en bovendien dient het als een soort opfrisser, handig als het erg warm is bijvoorbeeld.