Lichaamsverzorging

Hygiëne en verzorging zijn belangrijk voor onze algemene gezondheid. Het reinigen, hydrateren en verzorgen van je lichaam is iets wat je niet mag vergeten. Zo hebben veel mensen een ritueel op het gebied van lichaamsverzorging maar velen weten niet goed hoe ze dit moeten aanpakken. Eigenlijk is het erg simpel. Je huid krijgt door de dag heen veel te verduren, dit zijn vooral schadelijke invloeden van buitenaf, zoals de zon en de weersomstandigheden. Daarom is het belangrijk om je huid voordat je de dag begint en ook voordat je naar bed gaat goed te verzorgen. Een goede dagelijkse lichaamsverzorging helpt bij het herstellen van de natuurlijke balans in de huid, zodat deze er goed en stralend uit blijft zien.

In de winter word de huid vaak een stuk droger dan in de zomer, de weersomstandigheden hebben dan ook een grote invloed op de huid. Daarom heeft je huid in de zomer andere verzorging nodig dan in de winter. Verzorgingsproducten moeten de huid hydrateren en voeden om uitdroging te voorkomen. Verzorgingsproducten kunnen ook goed worden gebruikt om specifieke huidproblemen aan te pakken, deze producten vullen de ontbrekende lipiden in de huid aan zodat de huid hersteld. Bijvoorbeeld wanneer je huid geïrriteerd of erg gevoelig, op deze momenten kan de huid wel wat meer aandacht krijgen.

Het beste moment om je lichaam te verzorgen is nadat je gedoucht hebt, door het warme water van de douche is je huid vaak erg droog. Breng daarom een laag body cream, lotion of olie aan om de vochtbalans van je huid weer op peil te krijgen. In ons assortiment vind je verschillende producten voor de vele huidtypes, zodat er ook voor jou een passend product tussen zit. Het vochtgehalte in bodylotion is hoger dan in body cream. Heb je een erg droge huid? Dan is een bodylotion dus geschikt voor jou! Huidolie daarentegen is een goed alternatief voor lotion en cream, dit product wordt al duizenden jaren door mannen en vrouwen gebruikt om hun lichaam te verzorgen.