Een gel primer dient als basis voor onder je make-up. De foundation, concealer en alle andere producten je aan brengt zullen er mooier uitzien. In ons assortiment vind je primers met allerlei formules die verschillende finishes geven op de huid.
1 - 3 van 3

Een gel primer is een van de meest gebruikte en de bekendste variant van primer. Een gel primer lijkt op een crème, alleen de substantie is doorzichtig en vergelijkbaar met een gel. Een gel primer is vaak wat plakkerig en juist dit zorgt ervoor dat de make-up die je aanbrengt beter hecht en langer blijft zitten. Een gel primer zorgt er ook voor dat de poriën worden verkleint, onzuiverheden minder goed te zien zijn en niet te vergeten; je make-up ziet er egaler en natuurlijker uit. Een gel primer is licht en perfect als basis voor onder je make-up. Er zijn verschillende gel primers, de een zorgt voor een matte finish en de ander voor een glanzende finish.

Een gel primer is het makkelijkst aan te brengen met je vingers, door de warmte van je vingers mengt het product hierdoor makkelijk in de huid. Was wel altijd je handen voor het aanbrengen van je make-up om irritaties te voorkomen. Je kan een gel primer ook aanbrengen met een kwast of make-up spons, zorg ook dat deze altijd schoon zijn door ze regelmatig te wassen. Breng de primer aan op de plekken waar je make-up snel verdwijnt, vaak is dit naast de neus, op het voorhoofd en op de kin.

Met een goede basis op je gezicht, is je huid beter beschermd tegen vuil en andere invloeden van buitenaf. Primer wordt ook vaak gezien als het ‘schild’ tegen de invloeden van buitenaf zoals make-up, daardoor slaan we vaak door in de hoeveelheid product op de huid. Maar less is more, hoe meer primer je aanbrengt, hoe minder goed je make-up blijft zitten. Primer bevat vaak mineralen en vitamine, hierdoor is het vooral goed om altijd voor je make-up aanbrengt een primer te gebruiken. Sommige primers bevatten ook SPF (zonnefactor), mocht jouw primer geen SPF bevatten, dan kan je het best nog een zonnebrand of dagcrème met SPF aanbrengen.