In ons assortiment vind je verschillende aftersun lotions. Een lotion is een dik- of dun-vloeibaar huidverzorgingsproduct. De lotion verfrist en kalmeert de huid na een dag in de zon, want ook na het zonnen is de juiste verzorging een must.
1 - 7 van 7

Vergeleken met een crème bevat een aftersun lotion meer water. Een lotion is dunner dan een crème en daarom makkelijker om op de huid aan te brengen. Het beste moment om aftersun lotion aan te brengen is na het douchen. Neem een koude of lauwwarme douche, zo verkoel je de huid en spoel je meteen de resten zonnebrand van je huid. Verzorg je huid daarna met een heerlijke aftersun. Aftersun lotion verkoelt de verbrande huid en vangt daarnaast de vrije radicale die door de zon in de huid zijn gekomen. Een bodylotion bijvoorbeeld zal dus niet voor hetzelfde resultaat zorgen. Vrije radicalen kunnen voor huidveroudering en huidkanker zorgen. Wist je trouwens dat je huid zich elke zonnestraal herinnert vanaf het moment dat je geboren bent? Smeren dus! Zowel met zonnebrand als aftersun.

Verantwoord zonnen is niet alleen insmeren voor of tijdens het zonnen, maar ook het gebruik van after sun als je weer thuis bent. Ondanks dat je je genoeg hebt ingesmeerd met de juiste zonbescherming kan je huid soms nog steeds droog en trekkerig aanvoelen. Vooral als je de hele dag in de zon hebt gezeten is de kans groot dat je huid een stuk droger is dan normaal. Een beetje aftersun zorgt ervoor dat je huid weer gehydrateerd wordt zodat je vochtbalans op peil raakt. Ook zorgt aftersun ervoor dat jij langer je bruine teint behoudt. Bovendien helpt het om de huid weer gladder en elastischer te maken, waardoor je direct verlost bent van het stugge, trekkerige gevoel. Daarnaast heeft aftersun ook een verkoelende functie, het verfrist en kalmeert je huid wanneer je verbrand bent, maar het beste kun je dit natuurlijk voorkomen, door je goed in te smeren met zonnebrand.