Net als voor je oogschaduw en foundation heb je ook een primer voor je lipstick. Een lip primer dient als basislaagje voor de lipstick en het zorgt voor een egaal en langhoudend resultaat. Daarnaast zorgt de lip primer ook voor hydratatie en verzorging.
1 - 6 van 6

Een oogschaduw primer en een foundation primer zul je hoogstwaarschijnlijk wel kennen, maar ken je ook de lip primer? Een lip primer zorgt net als alle andere primers, voor een langhoudend en egale finish. Het dient als de basis voor de producten die je gaat aanbrengen, in dit geval: lipstick. Om de lipstick langer mooi te laten zitten, kan je dus een lip primer gebruiken. Een lip primer geeft je lippen een lichte hydratatie, zodat je niet bang hoeft te zijn dat de lippenstift opgenomen wordt door de lippen. Dit gebeurd snel wanneer je droge lippen hebt.

Door de lip primer creëer je een mooie en fijne ondergrond, zodat de lipstick vlekkeloos kan worden aangebracht. Naarmate je ouder wordt zullen fijne lijntjes en rimpeltjes op de lippen beter zichtbaar worden, om deze minder op te laten vallen kan je een lip primer gebruiken. Een lip primer vult deze rimpeltjes als het ware op, zodat de lipstick egaler en mooier op de lippen aangebracht kan worden. De lip primer zorgt er ook voor dat de lipstick beter op de lippen zal hechten, waardoor het beter blijft zitten.