Blush

Blush werd vroeger al gebruikt door de oude Egyptenaren om rode wangen te creëren, ze maakten zelf middelen om dit te doen. Blush, ook wel rouge genoemd, voegt kleur en diepte aan de huid toe en geeft je een elegante look. Enkele jaren nadat de blush op de markt kwam kreeg make-up in het algemeen een stempel, je zou ordinair zijn als je make-up droeg. Vanaf toen werd er bijna geen blush meer verkocht, en als men toch een gezond kleurtje wilde hebben maakte ze zelf een soort blush, of ze knepen in de wangen om een rode kleur op te wekken.

Blush is verkrijgbaar in diverse vormen zoals: cream blush, blush stick, blush palette en blush poeder. Bijna alle bekende make-up merken produceren en verkopen ook hun eigen blushes. De meest bekende vorm van blush is de poedervorm, in losse of compacte vorm. Deze blush breng je beste aan met een goede blush kwast. Let hierbij op dat je een kwast pakt waarbij de haren uit elkaar staan, dit zal zorgen voor een natuurlijke look.

Daarnaast heb je blush in compacte of vloeibare crème vorm. Deze blush kan je aanbrengen met een kwast, met een sponsje of met je vingers. Het voordeel van deze blush is dat je gemakkelijk de intensiteit van de kleur kunt bepalen door meer of minder te gebruiken.

Tot slot heb je dan nog de blush in stickvorm. Het aanbrengen van deze blush is eenvoudig maar je moet de blush wel nog uitblenden met je vingers of een sponsje.