Contouren kan met verschillende producten waaronder ook de contour stick. Contouren is een van de laatste make-up trends en met de juiste producten kan iedereen het. Blisso biedt een ruim assortiment aan contour sticks.
1 - 10 van 10

Met contouren kan je je gezicht vorm en schaduwen geven, zo kan je je gezicht smaller laten lijken en je kaaklijn scherper maken. Ook je neus, voorhoofd en je hals kan je contouren. Contouren is een van de nieuwste make-up trends en het bestaat uit 2 gedeeltes: het oplichten van delen in je gezicht en het creëren van schaduwen in delen van je gezicht.

Een contour stick breng je aan na het aanbrengen van je foundation, en voor het aanbrengen van je poeder. Het product blend namelijk het mooist en makkelijkst als je nog geen poeder op hebt. Kies een kleur die donkerder is dan je huidskleur en gebruik een kwast, make-up spons of je handen om het product uit te blenden. Breng de substantie direct vanaf de stick op het gezicht aan door strepen te zetten, doe dit door eerst de lichte contour kleur aan te brengen op je voorhoofd, neusbrug, jukbeenderen en op je kin. Breng de donkere kleur aan onder je jukbeenderen, onder je kaak en op je voorhoofd bij je haarlijn. Je kan ook je neus contouren, dit is lastig en een precies werkje maar je neus lijkt er echt smaller door! Blend vervolgens deze strepen goed uit tot er geen harde lijnen of vlekken meer te zien zijn. Poeder daarna je gezicht af en om je contour extra intens te maken kan je daarna nog aan de slag gaan met contour poeder. Meer tips op het gebied van contouren? Lees dan ons blog over contouren.

Een van de belangrijkste punten van contouren is het blenden, we willen natuurlijk geen harde lijnen en vlekken zien in het gezicht. Gebruik een goede contour of foundation kwast om de contour stick uit te blenden, een make-up spons kan ook goed werken. Zorg dat de attributen waar je mee werkt goed schoon zijn, was je kwasten regelmatig om vlekken en ontstekingen op de huid te voorkomen.