Lippenstift

Lippenstift word al jaren gebruikt, en dan hebben we het over zo’n 5000 jaar. Het Soemerische volk gebruikte namelijk al lipstick, in die tijd werd dit gezien als een statussymbool en het product werd gebruikt door mannen en vrouwen. De lippenstift werd gemaakt van natuurlijke stoffen als fruit, henna en insecten. De hedendaagse lipstick blijft zich ontwikkelen: nieuwe formules, kleuren en texturen. Zo bestaan er lipsticks met een glanzende en matte finish, met en zonder glitters en bovendien in alle kleuren van de regenboog. In tegenstelling tot vroeger worden lipsticks nu gemaakt met allemaal natuurlijke ingrediënten, zodat je lippen een mooi kleurtje krijgen en daarnaast ook nog eens worden verzorgd.

Ons assortiment omvat lipsticks in alle kleuren, kies de kleur die bij jou past. Rood is tot op de dag van vandaag nog steeds een van de meest verkochte kleuren, rood is klassiek en past bij bijna elke look. Naast alle verschillende kleuren, kan je natuurlijk ook kiezen voor welke finish je wilt gaan. Elke lippenstift voelt anders en geeft een ander effect, een glanzende lippenstift bevat vaak meer olie en voelt wat vetter aan. Een matte lipstick voelt droger aan, omdat deze weinig verzachtende ingrediënten bevat. Hoe droger de lippenstift is, hoe langer deze blijft zitten. Ook bestaan er vloeibare lipsticks, deze breng je aan als een lipgloss maar ze geven vaak wel een matte finish. Kan je niet kiezen uit alle mooie kleuren? Dan kan je ook voor een lip palette kiezen, hier zitten meerdere mooie kleuren in. Deze kleuren kan je combineren en over elkaar heen aanbrengen, maar een lip palette is bijvoorbeeld ook handig als je gaat reizen, zo heb je al je favoriete kleuren in een palette bij de hand.

Lippenstift kan je look helemaal af maken, maar je moet het wel op de juiste manier aanbrengen. Vooral bij felle kleuren is het belangrijk dat je mooie rechte lijnen maakt, en je je eigen lip lijn volgt. Om je lippenstift tegen uitlopen en vervagen te beschermen, kan je een lippotlood aanbrengen. Kies een lippotlood die lijkt op lipstick die je gaat aanbrengen, als je wilt mag je hiermee lichtjes over de natuurlijke liplijn tekenen. Veel vrouwen doen dit om hun lippen wat groter te laten lijken, doe dit niet te extreem. Wanneer je je lippen hebt omlijnt met een lippotlood, kan je de rest van de lippen in gaan kleuren. Dit kan met de lipstick zelf, direct op de lippen, of met een lip brush. Een lip brush is vaak handig voor wanneer je een felle kleur lipstick gaat gebruiken, met een felle kleur zal je namelijk sneller foutjes zien. Met een lip brush kan je wat preciezer werken, waardoor je minder snel uitschiet.