Vloeibare oogschaduw vind je in matte en glimmende vorm, bovendien zijn de oogschaduws verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Combineer ze of gebruik slechts een kleur op het ooglid voor een mooie intense look.
1 - 24 van 52

Vloeibare oogschaduw wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt, verwar het niet met een lipgloss want de verpakkingen komen erg met elkaar overeen. Het voordeel van een vloeibare oogschaduw is dat het erg lang blijft zitten, bovendien zijn de kleuren makkelijk met elkaar te mengen. Door het kwastje kan je ook nog eens heel makkelijk scherpe lijnen maken, als je bijvoorbeeld wilt gaan voor een strakkere oog look.

Met oogschaduw kan je je oogkleur nog mooier op laten vallen door de juiste kleur te gebruiken, zo komen blauwe ogen het best tot hun recht met aarde tinten, oranje of bruine tinten, lila of een blauwe kleur (donkerder dan je oogkleur). Gebruik paarse oogschaduw bij groene en bruine ogen, daarnaast staan gouden, bronzen en roze tinten ook erg mooi bij bruine ogen. Als je bruine ogen hebt, heb je geluk, want bij bruine ogen staan veel kleuren mooi.

Breng de oogschaduw vanaf het kwastje aan op het ooglid, blend de kleur daarna uit met een kwastje of met je vingers. Zorg altijd dat je kwasten en vingers goed schoon zijn, dit voorkomt irritaties. Natuurlijk kan je vloeibare oogschaduw ook combineren met andere kleuren, door de vloeibare vorm zullen de kleuren mooi met elkaar mengen. Om meer diepte in het oog te creëren kan je een donkere kleur in de arcadeboog aanbrengen en een lichte kleur op het wenkbrauwbot en in de ooghoeken. Gebruik een kleur die hier tussen inzit op het gehele bewegend ooglid, dit kan een matte of glanzende kleur zijn. Om te zorgen dat de oogschaduw de hele dag blijft zitten, kan je gebruik maken van een oogschaduwbasis, deze zorgt er ook nog is voor dat de oogschaduw niet in de lijntjes gaat zitten. Maak de look daarna af met mascara en eventueel een lijntje eyeliner voor het mooiste resultaat.