Met een concealer palette kan je alle kanten op, je hebt namelijk verschillende kleuren concealer in één palette. Concealer aanbrengen is tegenwoordig meer dan alleen je wallen camoufleren, ontdek ons ruime aanbod aan concealer palettes.
1 - 14 van 14

In 1938 kwam de eerste concealer op de markt. Deze was maar in een aantal kleuren verkrijgbaar en was vooral bedoelt om kleine oneffenheden mee weg te werken. Inmiddels is concealer veel meer dan dat, en wordt het product voor verschillende delen in het gezicht gebruikt. Bovendien zijn er tegenwoordig ook verschillende materialen waar je concealer mee aan kan brengen, een concealer kwast bijvoorbeeld. Met een concealer palette kan je alle kanten op. Vaak zit er in een concealer palette verschillende ‘nude’ tinten, maar soms ook andere kleuren. Die andere kleuren in een concealer palette zijn vaak niet in dezelfde kleur als je huid, bijvoorbeeld een groene concealer, waar je rode plekjes mee camoufleert. De laatste jaren wordt concealer ook veel gebruikt om diepte in het gezicht te creëren, en gedeeltes van het gezicht op te lichten. Vroeger nam je altijd de kleur concealer die het dichts bij je huidskleur lag, maar dit hoeft al lang niet meer. Hiervoor is het concealer palette perfect, zo heb je alle kleuren in één product.

Het aanbrengen van concealer uit een palette kan op verschillende manieren. Met een concealer kwast of met je vingers. Bij een wat vastere substantie van concealer, zoals bij de meeste concealer palettes, is het aan te raden dit met je vinger te doen. Dit komt omdat het product zich door de warmte van je hand zich beter zal mengen in de huid. Let hierbij op dat je altijd werkt met schonen handen en materialen, dit voorkomt irritaties.

Concealer palettes hebben vaak alles wat je nodig hebt in één. Zowel wat diepere tinten om diepte te creëren in je gezicht, als lichtere tinten om op te lichten. Zo is een palette ook erg makkelijk voor als je graag netjes en secuur werkt. Je kan de concealer makkelijk met een kwastje direct op de huid aanbrengen. Wel zijn concealer palettes vaak wat vetter van substantie en werken niet altijd even mooi samen met een foundation die op waterbasis is, klinkt logisch maar is toch goed om op te letten. Je wilt namelijk dat je concealer mooi blend met je foundation en huid.

In concealer zit vaak geen SPF (zonnefactor). Let dus op dat je altijd een dagcrème of primer gebruikt met een SPF. Ook is voorkomen beter dan verhelpen en zou het mooi zijn als je zo min mogelijk oneffenheden zoals puistjes hoeft weg te werken. Probeer dan ook niet langer dan 12 uur je make-up op je gezicht te laten zitten, en zorg dat je dit altijd goed verwijderd met bijvoorbeeld make-up remover, of een face wash. Ook is het heel goed om ongeveer één keer per week je huid te verwennen met een masker. Kies voor een masker die aansluit op jou huidtype.