Reiniging

Het aanbrengen van make-up minstens zo belangrijk als het verwijderen ervan. Het zijn niet altijd leuke klusjes, maar probeer het toch altijd te doen. Wanneer je je make-up niet goed van je huid verwijdert, kunnen er ontstekingen en irritaties ontstaan. Maar ook het verwijderen en schoonmaken van je nagellak moet gebeuren, dit doen we met nagellakremover, zo blijven ook je nagels gezond en sterk.

Het beste is om je huid te reinigen in 2 stappen; verwijder je make-up met een make-up remover en reinig vervolgens je gezicht goed met een gezichtsreiniger. Zorg wel dat je altijd met schone handen te werk gaat, anders zullen er alleen maar meer bacteriën op je huid komen. De make-up remover zal je make-up verwijderen, maar om de huid echt grondig te reinigen kan je nog een gezichtsreiniger gebruiken. Ook wanneer je geen make-up draagt is het reinigen van je huid belangrijk, de huid wordt namelijk door de dag heen erg vuil. Het vuil zal in de poriën gaan zitten waardoor er puistjes en onzuiverheden ontstaan. Daarnaast produceert je huid zelf ook ‘afval’ zoals talg en dode huidcellen, die kun je dus maar beter verwijderen. 

Een goede manier om je huid te reinigen is met reinigingsmelk, dit product reinigt en verzorgd je huid grondig. Kies een gezichtsreiniger die voldoet aan de wensen van jouw huid, dit zal de huid verbeteren. Smeer na het reinigen van je gezicht een nachtcrème op die past bij jouw huidtype, deze zal de huid tijdens het slapen herstellen en verzorgen.