Contour poeder is het meest gebruikte product waarmee je je gezicht kan contouren. Met contouren kan je je gezicht smaller laten lijken, je neus kleiner, je kaaklijn scherper en je lippen groter. Met de juiste producten kan iedereen het.
1 - 7 van 7

Met contouren kan je je gezicht smaller laten lijken en je kaaklijn scherper, dit doe je door met donkere kleuren schaduw te creëren in je gezicht. Met lichte kleuren laat je bepaalde delen in je gezicht juist meer naar voren komen, contouren bestaat dus uit 2 onderdelen. Contour poeder kan je het beste aanbrengen nadat je je foundation af hebt gepoederd, anders zullen er sneller vlekken op je wangen komen. Er zijn verschillende producten waar je je gezicht mee kan contouren, maar een contour poeder is zeer geschikt voor mensen met een vette huid. De contour poeder zal namelijk goed op de huid blijven zitten. Heb je juist een droge huid? Gebruik dan altijd een primer voor het aanbrengen van je contour poeder.

Een van de belangrijkste punten van contouren is het blenden, we willen natuurlijk geen harde lijnen en vlekken zien in het gezicht. Gebruik een goede contour of sculpting kwast om de contour poeder mee te blenden, zorg dat de attributen waar je mee werkt goed schoon zijn, was je kwasten regelmatig om vlekken en ontstekingen op de huid te voorkomen. Begin met een dagcrème, breng vervolgens foundation aan en poeder dit af. Breng daarna een lichte contour kleur aan op je voorhoofd, neusbrug, jukbeenderen en op je kin. Breng vervolgens de donkere kleur aan onder je jukbeenderen, onder je kaak en bij je haarlijn. Je kan ook je neus contouren, dit is een lastig en precies werkje maar je neus lijkt er echt smaller door! Daarnaast is contour poeder ook mooi om in je arcadeboog aan te brengen, hierdoor creëer je ook wat meer diepte in je oog. Zorg dat je je contour poeder altijd in goed daglicht aanbrengt, zo kan je goed zien of de kleur goed bij jouw huidskleur past en of je niet teveel aanbrengt.