Nagellak

Een leven zonder nagellak is moeilijk voor te stellen, bijna elke vrouw heeft wel een paar kleuren nagellak in haar kast liggen. Het is vanzelfsprekend dat nagellak bestaat en dat iedereen het mag dragen, maar dit is niet altijd zo geweest. Een hele lange tijd geleden, ongeveer 3000 BC (before Christ) werd nagellak waarschijnlijk voor het eerst gedragen in China. Dit was een mengsel wat bestond uit bijenwas, gelatine, Arabische gom en eiwit. Ze gebruikten gemalen bloemblaadjes van de roos of orchidee om kleur toe te voegen aan dit mengsel. Nagellak werd in deze tijd alleen gedragen door iemand van een hoge rang, mensen van de lage rang mochten geen nagellak dragen. Ook de oude Egyptenaren gebruikten nagellak, dit was een roodbruin mengsel gemaakt van henna, vermengd met hun eigen bloed. Hoe roder je nagels waren, hoe hoger je in de rang stond. Pas in de 19e eeuw werd nagellak opnieuw ontdekt door ons. Toen in 1920 autolak werd uitgevonden, ging er een belletje rinkelen bij Michelle Manard. Toen ook Hollywood sterren nagellak gingen dragen wilde ineens elke vrouw nagellak, en tot op de dag van vandaag gebruiken we het product met veel liefde.

Mooi gelakte nagels zijn voor veel vrouwen belangrijk, en we kunnen er daarom niet genoeg hebben. Voor elke gelegenheid een andere kleur; paars, blauw, groen of geel. Laten we niet de verschillende seizoenen vergeten, in de zomer dragen we vaak lichte en felle kleuren, terwijl we in de winter het liefst gaan voor een mooie donkere kleur rood of paars. In ons assortiment vind je alle kleuren nagellak van verschillende merken. Dit assortiment gaat van gel nagellak tot aan gewone nagellak, en laten we niet onze geliefde base- en topcoats vergeten. Ieder jaar komen er nieuwe kleuren uit, andere finishes en verbeterde formules. Nagellak blijft zich vernieuwen en verbeteren. Zo bestaan er tegenwoordig ook verschillende gel nagellak formules, deze nagellak blijft door de speciale formule beter op de nagel zitten. Bij sommige gel nagellak moet je de nagels laten drogen onder een Uv-lamp, deze zorgt ervoor dat de lak langer blijft zitten en hard wordt.

Wanneer de nagellak niet meer mooi op de nagels zit, kan je dit verwijderen met nagellakremover. Nagellakremover zorgt ervoor dat de nagellak weer vloeibaar word, waardoor het makkelijk is om te verwijderen van de nagel. Om verkleuring van de nagel te voorkomen kan je voor het aanbrengen van de kleur, een basecoat aanbrengen. En om de nagellak mooi lang op haar plek te laten zitten kan je nog een topcoat gebruiken. Deze zorgt voor een langhoudend effect en bovendien zal de nagellak mooi glanzen!