Waarom zonbescherming zo belangrijk is…

door Blisso
11 Februari 2020

Je hoort het vast wel vaker; smeer je goed in als je de zon in gaat. Maar niet alleen wanneer je de zon in gaat is zonnebrand belangrijk, ook in de winter is een crème met SPF van belang. De stralen van de zon zullen ook in de winter je huid beschadigen, de zon is namelijk een van de grootste oorzaken van huidveroudering en huidkanker.

SPF in zonbescherming
Zonnebrand is een product dat je huid beschermt tegen de zon. In zonnebrand zit onder andere SPF, dit staat voor Sun Protection Factor. SPF zit vaak ook in dagcrèmes, foundations of andere make-up producten. SPF geeft aan hoe sterk het product je huid beschermt tegen de schadelijke straling van de zon. Wanneer we onze huid niet insmeren met zonbescherming kan je huidkanker krijgen, gelukkig worden we hiervoor gewaarschuwd, dit gebeurt namelijk wanneer je verbrand. Verbranden kan je tegengaan door je goed in te smeren, als je erg verbrand kan je huid zelfs gaan vervellen, dat is iets wat we natuurlijk tegen willen houden.

Er bestaan 3 soorten UV-straling:

UV-A straling: Deze dringt diep door in de huid en zorgt ervoor dat je huid sneller veroudert. Deze straling is ook aanwezig wanneer het bewolkt is. Gebruik daarom ook SPF als er geen zon is om het huidverouderingsproces te vertragen.

UV-B straling: Zorgt ervoor dat je huid kan verbranden

UV-C straling: Deze vorm van straling komt gelukkig niet door de ozonlaag en kan daarom ook onze huid niet beschadigen. Dit is maar goed ook, want dit is de schadelijkste vorm van UV-straling.

Zonnebrandcrème
Uit onderzoek is gebleken dat we veel te weinig zonnebrandcrème gebruiken. Om je huid voldoende te beschermen tegen de zon is het belangrijk dat je genoeg zonnebrand gebruikt. Per cm2 moet er 2mg worden aangebracht voor een optimale bescherming. Wij begrijpen ook wel dat je je zonnebrand niet gaat afwegen wanneer je lekker op het strand ligt, probeer daarom uit te gaan van ongeveer 4 eetlepels voor je armen en benen, een halve theelepel voor je gezicht en dan heb je je buik en rug nog natuurlijk.

Zonkracht is de verwachte hoeveelheid ultraviolette straling (uv-straling) die de aarde bereikt. Het zonlicht dat doordringt is namelijk elke dag anders, tussen 12:00 en 15:00 is de zonkracht het sterkst. Smeer je daarom zeker tussen deze tijdstippen goed in, je zal namelijk sneller verbranden. Het beste is om rond deze tijd even de schaduw op te zoeken, ook in de schaduw zal je een kleurtje krijgen! ;) Breng de zonnebrand zeker om 2 uur aan en smeer je huid minimaal een half uur van te voren in voor je de zon in gaat, de zonnebrand heeft dan de tijd om in te trekken en werkt dan beter.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »