Waarom een primer een must-have is

door Blisso
12 Februari 2020

Misschien heb je er al eens van gehoord, maar is het nog een beetje vaag waarom iedereen zo’n fan is van het product. Of je gebruikt het al een tijdje, maar je weet eigenlijk niet zo goed wat het nut ervan is. Wij vertellen jou waarom een primer zo handig is en waarom het je make-up zoveel mooier maakt.

Egale huid met primer
Een primer dient als de basis voor alle make-up die je aanbrengt, zodat je make-up mooier zit en langer blijft zitten. Er zijn primers voor het gezicht, voor de lippen, wimpers en voor op de oogleden. Een primer egaliseert je huid, waardoor de kleine vlekjes, poriën en fijne lijntjes minder zichtbaar zijn. Als je gebruik maakt van een foundation, BB Cream of CC Cream is een gezichtsprimer een goede toevoeging aan je make-up. De primer zorgt ervoor dat de foundation beter hecht, waardoor deze dus langer blijft zitten. Als je een vette huid hebt zijn je poriën vaak beter zichtbaar, een primer is er om de poriën wat minder op te laten vallen. Ook vallen onzuiverheden zoals pukkeltjes minder op, de primer maakt je huid namelijk zacht en glad. Een primer kan je ook plaatselijk aanbrengen, bijvoorbeeld alleen bij je neus of op je kin.

Oogschaduw primer
Niet alleen voor je gezicht vind je verschillende primers, ook voor onder je oogschaduw zijn er primers te vinden. Ook deze zorgen ervoor dat je make-up langer en beter blijft zitten. Een oogschaduwbasis zorgt er ook voor dat de oogschaduw niet in de fijne lijntjes gaat zitten. Een oogschaduwprimer heeft vaak een neutrale kleur, waardoor de kleur van de oogschaduw niet beïnvloed word, maar juist beter uitkomt. Breng niet teveel oogschaduwprimer aan, hierdoor zal de oogschaduw er niet beter uit komen te zien.

Lip primer
Ook voor onder je lipstick is er een speciale basis te vinden, deze zorgt ervoor dat de lipstick beter blijft zitten en niet in de fijne lijntjes van je lippen trekt. De primer zorgt er net als de andere primers voor dat de lipstick beter hecht, waardoor de complete lip look er beter uitziet. De primer maakt je lippen glad en egaal, zodat de lipstick die je aanbrengt er vlekkeloos en egaal uitziet.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »