Verschillende manieren om oogpotlood aan te brengen

door Blisso
10 Februari 2020

Gebruik jij nog wel eens oogpotlood? Veel vrouwen vergeten het of weten niet hoe ze het moeten gebruiken. Oogpotlood kan ontzettend veel verschil maken in je look! Wij hebben wat tips hoe je oogpotlood kunt gebruiken.

Oogpotlood als eyeliner 
Deze manier ken je waarschijnlijk wel. Je kunt met oogpotlood een lijn boven je wimpers zetten. Deze lijn zal niet zo strak zijn als wanneer je een eyeliner gebruikt, maar misschien is dat wel waar je voor wilt gaan! Kies voor een bruin oogpotlood voor een natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om een basis aan te brengen op je oogleden zodat het oogpotlood niet gaat vlekken. Dit kan bijvoorbeeld een concealer met poeder eroverheen zijn.

Oogschaduw
Oogpotlood is ook als oogschaduw(basis) te gebruiken. Er zijn heel veel verschillende kleuren oogpotlood, waardoor je veel verschillende looks kunt maken. Wees niet te netjes en breng wat oogpotlood op je ooglid aan, start zo dicht mogelijk tegen je wimperrand aan. Vervolgens kun je met een kwastje het oogpotlood vervagen waardoor het een soortgelijk effect als oogschaduw heeft. Wanneer je oogpotlood als basis onder je oogschaduw gebruikt, wordt je oogschaduw extra intens.

Op je waterlijn
Hou je van een mysterieuze look? Dan kun je (een waterproof) oogpotlood op je onderste en bovenste waterlijn aanbrengen. Let op dat dit je ogen optisch kleiner maakt, maar het is wel ontzettend mooi! Wil je je ogen juist groter laten lijken? Breng dan een huidskleurig of wit oogpotlood aan op je onderste waterlijn.

Wat ook ontzettend mooi is, is je oogpotlood alleen aanbrengen tot halverwege je oog. Je begint aan de buitenkant en brengt het tot je de helft van je oog aan. Dit zorgt wel voor een mooie intense look, maar maakt je ogen niet kleiner.

Wil je een sprekende uitstraling? Kleur dan je bovenste waterlijn zwart in. Dit kan best wel lastig zijn. Het makkelijkste is om een spiegeltje onder je te houden. Je kunt ook je oog een beetje omhoog trekken zodat je er beter bij kunt.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »