Feiten over zon en zonverzorging!

door Blisso
12 Februari 2020

De zon voelt heerlijk aan op onze huid. Lekker een dagje fietsen, een ijsje halen of op een terras zitten. Wij Nederlanders zijn gek op de zon, maar soms vergeten we ons wel eens in te smeren.. Bescherm jij jezelf goed tegen UV-straling? Er wordt veel gezegd over de zon, verbranden en insmeren.. Maar wat is waar, en wat niet? We hebben wat feiten en fabels bij elkaar verzameld!

In de schaduw verbrand je ook
Ook al is het bewolkt, je kunt alsnog verkleuren en schade oplopen door de zon.

Onder water verbrand je ook
Waterproof zonnebrand bestaat niet alleen zodat je na het zwemmen je niet hoeft in te smeren, maar ook omdat UV-stralen tot 1 meter diep kunnen doorkomen. Het is wel wat minder sterk, maar geen reden om je niet in te smeren.

Mensen met een donkere huidskleur kunnen ook verbranden
Doordat een donkere huid meer pigmentcellen en melanine bevat dan een lichtere huid, went de huid makkelijker aan de zon. Maar ook voor een donkere huidskleur is het belangrijk jezelf in te smeren! Zonnestralen zijn voor elke huid schadelijk.

Achter glas verbrand je ook
UV-straling komt gewoon door glas heen en dus kun je achter glas ook verbranden!

Ook met factor 50 kun je bruin worden
Het is verstandig om je in te smeren met een hoge factor. Het is een fabel dat je niet bruin kunt worden wanneer je je goed insmeert. De huid wordt wel bruin maar verbrandt niet. De factor heeft alleen invloed op hoelang je in de zon kunt zitten zonder te verbranden.

Een goedkope zonnebrand is net zo goed als een duur merk
De prijs van zonnebrand maakt niks uit. De prijs zit vaak in de vormgeving van de verpakking of de functionaliteit. Een spray flesje is vaak wat duurder maar uiteindelijk word je evengoed beschermt zolang het maar dezelfde factor is.

Zonnebrand is beperkt houdbaar
Als je zonnebrand gesloten houdt, is het lang houdbaar. Wanneer je de fles openmaakt kan het door hitte de beschermingsfactor verminderen. Bewaar zonnebrand dus op een koele plek.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »