Dit is DE oplossing voor droge winterhanden!

door Blisso
12 Februari 2020

We kennen het allemaal wel, de droge trekkerige handen die je krijgt in de koude wintermaanden. De warme temperatuur slaat om en laten we vooral de gure wind niet vergeten. Onze handen krijgen veel te verduren en het weer maakt het nog een stuk erger. Er zijn een paar manieren om onze handen lekker soepel en gehydrateerd te houden.

Symptomen en oorzaken
Er zijn een paar symptomen waaraan je droge handen kunt herkennen: jeuk, pijnlijke of ruwe huid, fijne lijntjes, schilfering of verveling en roodheid. Meestal voel je zelf wel aan wanneer het tijd is om je handen wat extra aandacht te geven. Droge handen worden vaak veroorzaakt door vochttekort. De verdamping van vocht in de huid wordt gereguleerd door de hoeveelheid talg en vet, dit zorgt voor een beschermende laag. Wanneer deze beschermlaag is aangetast kan er teveel vocht verdampen, wat droge handen kan veroorzaken. Deze beschermlaag kan worden aangetast door verschillende factoren; handen wassen, verkeerde verzorgingsproducten, stress en het weer.

Tips tegen droge winterhanden
Wil je graag weer zachte, verzorgde handjes? Probeer dan zo veel mogelijk handschoenen te dragen wanneer je de kou in gaat, hoe min mogelijk blootstelling aan de kou, hoe beter. Smeer je handen dagelijks in met een goede handcrème om ze goed vet te houden. Doe dit vooral na het wassen van je handen, door heet water en zeep zullen je handen namelijk verder uitdrogen. Het vette laagje van de handcrème trekt niet in, maar zorgt voor een beschermend schild.

Hoe droger de huid is, hoe vetter de zalf moet zijn. Gebruik ook voor het slapen een goede dikke laag handcrème. De huid krijgt op die manier even de tijd om extra huidvetten aan te maken. Ook een goede tip is om je handen te scrubben met een fijne scrub, zo verwijder je dode huidcellen en losse velletjes. Scrub niet te hard en niet te lang, hierdoor zal je huid beschadigen. Gebruik daarnaast een milde zeep bij het wassen van je handen, zoals was gel voor baby’s. Was de handen ook niet met heet water en smeer ze gelijk in na het wassen. Ook tijdens het huishouden krijgen onze handen veel te verduren, draag daarom altijd huishoudhandschoenen. Een van de belangrijkste en beste tips is en blijft het drinken van genoeg water, zodat er genoeg vocht naar de huidcellen kan gaan.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »