Beautyadvies op het gebied van lichaamsverzorging

door Blisso
11 Februari 2020

Hoe verzorg jij je huid? Gebruik je alleen een bodylotion, of sta je wel een uur in de douche en heb je een dagelijks ritueel? Je huid is het grootste menselijke orgaan en je mag er dus best wat meer aandacht aan besteden. Wij hebben de beste beautytips op het gebied van lichaamsverzorging op een rijtje gezet. Je huid zal er veel gezonder, zachter en zelfs jonger uitzien als de producten die je gebruikt rijk zijn aan antioxidanten, huidverwante en huid identieke ingrediënten en anti-irriterende bestanddelen. 

Beschermen
De huid beschermt de rest van je lichaam en helpt gifstoffen te elimineren. Elke dag worden we blootgesteld aan stoffen, bacteriën, en andere invloeden van buitenaf. Bijvoorbeeld UV-straling en heel veel andere dingen die niet zichtbaar zijn voor ons. Wel zien en voelen we achteraf de gevolgen daarvan, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, en de juiste producten kunnen je helpen voorkomen. Zo is een goede zonnebrand erg belangrijk, niet alleen in de zomer, want ook in de winter is het dragen van zonbescherming aan te raden. De schadelijke stralingen van de zon zijn een van de grootste oorzaken van huidveroudering en huidkanker, gebruik daarom altijd een zonnebrand. In de winter dragen we natuurlijk wel dikke kleding en komt onze huid niet echt in contact met de zon, ons gezicht natuurlijk wel. Gebruik dus voor je gezicht wel altijd zonbescherming.

Hydrateren
Ook in- en na de douche is het gebruik van goede lichaamsverzorging aan te raden. Gebruik daarom in de douche altijd een lekkere douche gel. Je huid droogt door het hete water van de douche flink uit, smeer je daarom lekker in met een hydraterende bodylotion of bodycrème. Niet alleen de douche zorgt voor uitdroging van de huid, ook het weer en het milieu spelen een grote rol. Drink genoeg water en blijf lekker smeren met hydraterende lotions. Wij raden aan om in de winter een goede vette crème te gebruiken en om in de winter een lekkere aftersun te smeren. Een aftersun zorgt ervoor dat de vochtbalans van de huid weer op peil komt.

Scrubben
Het scrubben van je huid heeft veel voordelen, je wordt bijvoorbeeld sneller en egaler bruin en je huid wordt er bovendien super zacht van. De huid vernieuwt zich elke dag, oude huidcellen worden vernieuwt door nieuwe huidcellen. Scrubben helpt bij de verwijdering van de oude en dode huidcellen, zo wordt je huid dus gladder en fijner. Hierdoor worden lotions en crèmes beter opgenomen in de huid. Daarnaast wordt je bovenste huidlaag dunner waardoor de stoffen van deze verzorgingsproducten sneller en beter doordringen in je huid. Scrub niet te hard en niet te lang, hierdoor zal je huid juist beschadigen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »