Zonnebrand is voor kinderen erg belangrijk. Kinderen zijn namelijk erg actief en spelen veel buiten, wat betekend dat de kans op verbranden toeneemt. Dit kan je voorkomen door een goede zonnebrand aan te brengen, speciaal voor kinderen.
1 - 7 van 7

Zonnebrandcrème zorgt ervoor dat je huid minder snel veroudert, verbrand en het verkleint je kans op huidkanker. Voor kinderen is zonbescherming erg belangrijk, kinderen zijn namelijk veel buiten en dus vaak in de zon. Bovendien zijn kinderen erg actief, waardoor ze sneller verbranden. Het is belangrijk om voor je kinderen een zonnebrand te nemen met een hoge beschermingsfactor. De beschermingsfactor van je zonnebrandcrème wordt aangegeven met: SPF (Sun Protection Factor).

Voor kinderen is zonnebrand nog iets belangrijker dan voor volwassenen, bij kinderen (baby’s vooral) werkt de aanmaak van pigment nog niet goed. Dit wordt in de loop der jaren beter ontwikkeld. Kleine baby’s hebben daarnaast een zachte en dunne huid wat ze extra kwetsbaar maakt. Met de juiste zonbescherming hebben jij en je kind plezier van een mooi dagje buiten. Daarnaast is de zonbescherming in ons assortiment voor kinderen ook nog eens waterproof, zo blijft de zonnebrand goed zitten en kunnen de kids ongestoord in het water spelen. Je kunt ze ook een petje of hoed laten dragen, dan is de zonnestraling in hun gezicht minder.

Voor kinderen is het belangrijk om zonbescherming met minimaal factor 30 te gebruiken, factor 50 is natuurlijk het best. SPF 50 laat namelijk maar 1,7% straling door! Het best kun je hele kleine kindjes (baby’s en peuters) helemaal niet in de zon laten zitten. Zoek een fijne plek op in de schaduw, vooral tussen 12:00 uur en 15:00 uur als de zon het sterkst is. Let er daarnaast op dat je kinderen op tijd insmeert als ze gaan zwemmen of spelen, want het heeft zo’n 30 minuten nodig om goed in te trekken. Smeer ze daarna elke 2 uur opnieuw in. Smeer niet alleen de armen, de benen, de buik en de rug in, maar ook de verbogen plekjes op het lichaam. Denk hierbij aan de oksels, de knieholtes en de nek. Ook de oortjes van je kindje moet je goed insmeren, want deze verbranden erg snel.