In ons assortiment vind je speciale zonnebrand voor op je hoofdhuid, want ook je hoofdhuid kan verbranden. Deze zonnebrand is geschikt te gebruiken tegen de schadelijke Uv-stralingen van de zon. Veel mensen vergeten de hoofdhuid vaak in te smeren.
1 - 3 van 3

Zonnebrand zorgt ervoor dat je huid minder snel veroudert, en het verkleint je kans op huidkanker. De beschermingsfactor van je zonnebrandcrème wordt aangegeven met: SPF (Sun Protection Factor). Zonnebrand voor je hoofdhuid is ook geschikt om mee te nemen naar het strand. Wanneer je een volle dag in de zon gaat zitten, is het verstandig om je minimaal elke 2 uur in te smeren. Tussen 12:00 uur en 15:00 uur is de zon het sterkst, zoek daarom voldoende schaduw op als dat nodig is. Ook voor kinderen is de juiste zonbescherming belangrijk, gebruik voor kinderen minimaal factor 30 en het liefst factor 50. De zonnebrandcrèmes voor kinderen zijn waterproof, handig!

Om te weten wat de beste zonnebrandcrème voor jou is, moet je eerst weten welke SPF je nodig hebt. De SPF’s zijn onderverdeelt in niveaus: Laag (6, 8, 10), Hoog (30,40,50), Zeer hoog (50+). Verbrand je erg snel, ga dan voor een zonnebrand met een hoge factor. SPF 50 laat maar 1,7% straling door en SPF 20 daarentegen 7%. Maar let op, een hoge beschermingsfactor beschermt je niet langer dan een lage factor, je moet je daarom genoeg blijven insmeren. Smeer jezelf minimaal elke 2 uur opnieuw in en zoek daarnaast ook voldoende schaduw op. Als je merkt dat je hoofdhuid echt aan het verbranden is, kun je ook altijd nog een pet of hoed opzetten!