De beste beauty tips voor de rijpe huid

par Blisso
20 février 2020

Bij een rijpere huid vermindert het vetweefsel, verslappen de spieren, krijgt de huid rimpels en wordt de huid droger. Bovendien neemt ook de doorbloeding af waardoor de huid er bleker en valer uit kan zien. Het opmaken van een rijpe huid is daarom heel anders dan het opmaken van een jonge huid. Met de juiste manier van aanbrengen kan je er soms wel jaren jonger uitzien!

De basis

De basis is gelijk een van de belangrijkste punten waar je op moet letten. Rimpels kan je niet voorkomen, maar je kunt het huidverouderingsproces wel iets vertragen. Dit kan door middel van een goede anti-aging cream, smeer deze crème ’s ochtends voor het aanbrengen van je make-up op de huid. Bescherm je huid ook goed tegen de zon, gebruik daarom een crème met SPF. Zit er geen SPF in je favoriete dagcrème? Meng hem dan met wat zonnebrandcrème. Na een lekkere crème is het tijd voor primer, primer zorgt ervoor dat je make-up de hele dag blijft zitten en bovendien maakt het product je huid gladder en zachter.

Foundation: less is more
De nummer 1 regel voor het opmaken van de rijpere huid: gebruik zo min mogelijk foundation. De rijpe huid is vaak een stuk droger dan de jonge huid, goede crèmes kunnen hiertegen helpen maar een foundation kan op dit gebied ook veel doen. Kies daarom een foundation die past bij jouw huidtype, vaak is dit een foundation die geschikt is voor de droge huid, maar het verschilt natuurlijk bij iedereen! Voor het meest natuurlijke resultaat kan je ook een BB- of CC Cream gebruiken, dit is een getinte dagcrème. Deze crème hydrateert, verzorgd en geneest je huid en geeft bovendien een lichte dekking. Een BB- of CC Cream zorgt daarnaast ook voor een stralende huid, wat gelijk jonger maakt! Concealer kan je het beste gebruiken in een crème achtige formule: vloeibaar, licht en in de zelfde kleur als je huid. Maak de huid onder je ogen niet lichter dan de rest van je gezicht, hierdoor accentueer je dit deel alleen maar. Voor blauwachtige kringen onder de ogen kan je het beste een concealer gebruiken met een perzikachtige of oranje achtige ondertoon. Voor rode kringen kan je het best gaan voor een product met een gele of beige ondertoon. Ook hier geldt: gebruik zo min mogelijk, zodat het minder snel in de lijntjes en rimpeltjes ophoopt.

Gezond blosje
Gebruik geen donkere kleuren op je wangen met veel pigment, ga voor een lichte blush in roze of oranje tinten. Breng de blush aan op de appeltjes van je wangen en blend de kleur met je vingers door naar je jukbeen. Gebruik een crème blush, deze geeft je namelijk een mooie glans, maar op een natuurlijke manier.

Poeder
Wederom geldt: gebruik niet te veel. Poeder het gezicht af op de plekken waar het echt nodig is, zoals in de T zone. De T-zone is eigenlijk het gebied rond de neus, de kin en het voorhoofd, samen vormen ze een `T`, de huid is hier meestal wat vetter. Gebruik een kwast om de poeder aan te brengen. Door poeder blijft de make-up langer zitten en zal je door de dag heen minder gaan glimmen. We willen niet te ‘matt’ worden, daarom gaan we aan de slag met highlighter.

Highlighter
Een highlighter is een make-up product waarmee je bepaalde delen in je gezicht kan accentueren. Het product creëert een mooie glans over de huid, breng de highlighter aan op de jukbeenderen en op het wenkbrauwbot. Gebruik een iets subtielere highlighter, glitters laten rimpeltjes juist meer opvallen.

Creëer stralende ogen
Naarmate je ouder wordt, zakken je wenkbrauwen. Mooi getekende wenkbrauwen kunnen je jaren jonger laten maken. Vul je wenkbrauwen in met een wenkbrauwpotlood of-poeder en accentueer het hoogste punt van je wenkbrauwen. Breng het product met korte, strijkende bewegingen aan, wel met de haargroei mee! Gebruik niet teveel en gebruik zeker niet een te donkere kleur, het liefst een tint lichter dan je haarkleur. Na de wenkbrauwen is het tijd voor oogschaduw, we willen de ogen laten opvallen en laten stralen. Gebruik vooral matte oogschaduw, glanzende oogschaduw versterken de rimpeltjes bij je ooglid. Het maakt niet erg veel uit welke kleur je gebruikt, voor een jongere look kan je het beste gaan voor lichte kleuren (geen wit). Maar veel vrouwen kunnen donkere kleuren ook goed hebben, kijk naar wat bij jou oog- en haarkleur past. Wil je grotere ogen creëren? Teken dan met een wit oogpotlood een lijntje op de onderste waterlijn. De waterlijn is het natte lijntje boven de onderste wimperrand, door hier een lichte kleur aan te brengen zullen je ogen groter lijken. Maak de look vervolgens af met een laagje mascara.

Écrivez le premier commentaire...
Laisser un commentaire
Nous utilisons des cookies. D'accord? Oui Non En savoir plus sur les témoins (cookies) »